Továbbképzésen jártunk

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. december első hetében szervezte meg továbbképzését a felsőoktatási intézmények számára, mely "A diplomás pályakövetési rendszer eredményeinek hatékony kommunikációja" nevet viselte.

Az ország minden pontjából - így Kecskemétről is - érkeztek állami fenntartású és magánintézmények, hogy megosszák tapasztalataikat a főiskolákon és egyetemeken folyó évenkénti lekérdezésről.
 

A rövid beszámolót a Tovább gombra kattintva tudjátok elolvasni!

 Veroszta Zsuzsanna
(Forrás)


A Budapesten tartott képzés a hatékony kommunikációs-stratégiák feltárását tűzte ki célul, összpontosítva a DPR kutatás során érintett célcsoportokra: a végzett hallgatókra (alumni), az aktív hallgatókra és az oktatási intézmények felsővezetőire.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársainak előadása nyitotta meg a 2 napos tréninget. Veroszta Zsuzsanna vezető elemző (képünkön) és Garai Orsolya felsőoktatási elemző a DPR országos helyzetképéről tarott átfogó prezentációt a résztvevőknek, melyben hangsúlyozták, hogy "a DPR intézményenkénti országos lekérdezése hazai sajátosságként van számon tartva Európában, melyhez a kulcsot a végzettek folyamatosan frissülő adatbázisa adja."
Az intézmények számára lehetőséget biztosítottak ezt követően, hogy megosszák eddigi tapasztalataikat és észrevételeiket egymással és az Educatio munkatársaival is, amely eredményeképp számos értékes javaslattétel és építőjellegű megjegyzés született a további kutatások lefolytatására vonatkozóan.

 A közös ötletelések aranyat érnek
(Forrás

A tréning alatt a közös ötletelések és gyakorlati eszközök alkalmazása mellett a résztvevők betekintést nyerhettek egymás intézményeinek falai mögé, megismerhették a sajátos kutatási metodikákat, és intézményen belül elfoglalt szerepét.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár