Rólunk

2010. január elsejével a Kecskeméti Főiskolán létrejött a Karrier Tanácsadó és Hallgatói Szolgáltató Központ (KTHSZK), mint a főiskola egyik központi egysége. Az egység alapját a korábban mindhárom karon működő Karrier Irodák adták. 2010 nyarán változatlan működés mellett Hallgatói Szolgáltató Központra (HSZK) egyszerűsödött  központ neve.

2011 Hallgatói és Oktatói Szolgáltató Központ (HOSZK).
2012 tele óta az új nevünk Hallgatói Szolgáltató Központ (HSZK)

A megvalósuló közös egység négy fontos alapfeladata:

1. A Diplomás Pályakövető Rendszer létrehozása, fejlesztése és fenntartása
2. ALUMNI tevékenység
3. Hallgatói humán szolgáltatások
4. KF Beiskolázási tevékenység támogatása
5. Tehetséggondozás (Talentum)
6. Pályaorientáció és tájékoztatás

A főiskola hallgatóinak az intézménynél töltött időszak alatt is igyekszik minél több lehetőséget megadni arra, hogy a későbbi munkába állás, a nagybetűs élet elkezdése könnyebb legyen. E cél érdekében keressük, ápoljuk és fejlesztjük a főiskolai partnerkapcsolatokat a civil és üzleti szféra képviselőivel, segítünk a hallgatóknak szakmai gyakorlati hely, álláshely keresésében, pályázati anyagaik összeállításában, a sikeres szereplésben az interjúkon. Igyekszünk az álláskeresés, önérvényesülés és önfejlesztés témájában minél több rendezvényt szervezni, ill. kurzusokat, tréningeket indítani az érdeklődő hallgatók számára. 

ALUMNI (Öregdiák) tevékenység

A HSZK-ban egyik fő törekvésünk az öregdiákok főiskolához való kötődésének erősítése, a főiskolai hagyományok ápolása.

Figyelmet szentelünk a nálunk végzettekkel való kapcsolattartásra, a jó viszony megőrzésére és kialakítására.

Egyik célunk, hogy weboldalunk segítségével a végzett hallgatók egymással is kapcsolatban maradhassanak. Regisztrált öregdiákjaink adatbázisunk segítségével megtalálhatják egymást, egyszerűbbé válik az öregdiák találkozók szervezése, melyekhez programszervezéssel is segítséget nyújtunk.

DPR (Diplomás Pályakövetési Rendszer)

A Diplomás Pályakövetési vizsgálatok eredményeit is elérhetővé tesszük, mely a végzett hallgatókon kívül hasznos információforrás lehet középiskolásoknak és szüleiknek, jelenlegi főiskolás hallgatóinknak és a munkaadói oldalnak is.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár