Munkaadók

A Kecskeméti Főiskola 2010-től kezdődően 3 évente végez munkaerőpiaci vizsgálatokat, mely során önkitöltős, telefonos vagy személyes lekérdezés is alkalmazható. Ennek értelmében eddig 2010-ben és 2013-ban valósult meg ez a kutatás.

Egyre nagyobb szerepe van azon felméréseknek, amelyek a keresleti oldalt megkérdezve nyújtanak információkat a diplomások és a diplomás pályakezdők iránti keresletről, a tudásukkal kapcsolatos elégedettségről, a felsőoktatási intézmények elismertségéről vagy az oktatás színvonaláról. Ezen ismeretek rendkívül fontosak lehetnek a felsőoktatási intézmények számára, hiszen a munkaerőpiaci visszajelzések képezhetik oktatási struktúrájuk állandó fejlesztésének alapját annak érdekében, hogy végzőseik versenyképességét növelni tudják.

A munkaerőpiaci keresleti oldalára vonatkozó kutatások elsődleges célja a helyi, regionális vagy országos munkaerőpiac jelenségeinek, jellegzetességeinek megismerése, a trendek és azok mozgatóinak megértése, illetve potenciális foglalkoztatók érdekeinek, igényeinek feltérképezése.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár