Az Eurostudent V. kutatás magyarországi eredményei

A tavalyi évben zajló Diplomás Pályakövetési Rendszerhez kapcsolódó kutatás során főiskolánkon az ún. Eurostudent felmérés keretében kértük ki véleményeteket.

A beérkező országos adatok összegzéséből az Educatio Nonprofit Kft. elkészítette a mindenki számára elérhető "A felsőoktatás szociális dimenziója" címet viselő zárótanulmányt, mely öt fejezetében a legújabb felmérés alapján készített tanulmányok olvashattok.

Az eredmények első részletes bemutatására a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja és az Educatio Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett "A felsőoktatási struktúrába kódolt egyenlőtlenségek" című műhelykonferencián került sor május 7-én.

További információkért és a dokumentumok elérhetőségéért olvass tovább! 

A vizsgálat a felsőoktatásban részt vevő graduális hallgatókra terjedt ki, Magyarországon tehát az alapképzésen, a mesterképzésen, valamint az egységes, osztatlan és a hagyományos egyetemi és főiskolai képzéseken tanulókra. Az EUROSTUDENT V. kutatás eredményeiből született zárótanulmány a nemzetközi hallgatói mobilitás strukturális és társadalmi-gazdasági háttértényezőit, a nappali tagozatos hallgatók bevételeinek és időfelhasználásának egyenlőtlenségeit, a tanulmányok alatti munkavállalás továbbtanulási tervekre gyakorolt hatását, valamint a részidős képzés sajátosságait vizsgálja és mutatja be.

 

A műhelykonferenciáról szóló bővebb leírás és az előadások prezentációit ITT érhetők el.

 

Az idei DPR kutatáshoz kapcsolódó eredmények megjelenését ez év őszére ígéri az Educatio Nonprofit Kft.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár