A kutatásról

A Kecskeméti Főiskolán 2010-től kezdődően végeznek a Diplomás Pályakövető Rendszerhez kapcsolódó kutatásokat, melynek operatív megvalósítója a Hallgatói Szolgáltató Központ. A pályakövetési célú megkeresések a hallgatók számára éves gyakorisággal, a végzettek számára tágabb időközönként, de ugyancsak ciklikusan ismétlődnek, ezzel támogatva intézményünk alkalmazkodását a képzés folyamatosan változó környezetéhez.

Az idei évben minden nappali vagy esti munkarendben, alapképzésben, felsőoktatási szakképzésben, szakirányú továbbképzésben tanuló aktív, valamint a 2010-ben, 2012-ben, 2014-ben végzett (abszolutóriumot és/vagy diplomát szerzett) hallgató kerül megszólításra.

A vizsgálatok során nem csupán az derülhet ki egy-egy képzésről, hogy könnyebb vagy nehezebb a vele való elhelyezkedés, hanem, hogy milyen gyorsan helyezkednek el a diploma kézhezvételét követően, vagy hogy hány százalékuk marad meg a saját szakmájában. Ezen tudás birtokában a hallgatóknak lehetőségük van tanulmányaikat idejekorán módosítani, kiegészíteni, illetve segíthetik az intézményi döntéshozást, hogy megalapozott dönteseket hozzanak a szükséges változtatásokról. Az eredmények tanulságait a felsőoktatási felvételi előtt állók is hasznosítani tudják.

A kutatás lezárult!

Kövess bennünket!

Eseménynaptár